BTW verhoging

BTW verhoging; Op 1 januari 2019 wordt het Nederlandse lage BTW-tarief aangepast van 6% naar 9%. Dit kan ook gevolgen hebben voor jou als ondernemer én voor de prijzen van de producten in jouw onderneming. Hoe moet je je BTW-tarief wijzigen in Kassatellen.nl? Moet jij als ondernemer je prijzen nu ook wijzigen? Lees snel verder.

BTW-tarief wijzigen in Kassatellen.nl

Binnen Kassatellen.nl is het wijzigen van je BTW-tarief heel simpel. Voordat je je BTW-tarief gaat wijzigen, wil ik u erop attenderen dat je alles van 2018 eerst moet bevestigen voordat je het tarief gaat wijzigen. Want anders worden alle openstaande tellingen doorgevoerd met het aangepaste BTW-tarief. Niemand heeft zin om alles met terugwerkende kracht weer recht te zetten.

Voor het aanpassen van het BTW-tarief kan je ook onze handleiding gebruiken. In hoofdstuk 1.3 BTW-tarief staat het stap voor stap uitgelegd. Klik hier om naar de handleiding van Kassatellen.nl te gaan.

BTW verhoging

BTW-tarief aanpassen in Kassatellen.nl

 • Klik op instellingen en vervolgens op Kassa instellen

 • Scroll door naar punt 3. BTW codes

 • Klik op bewerken en daarna op wijzigen achter 6%

 • Pas 6% aan in 9% en klik op opslaan

 • U bent klaar voor 2019! Zo simpel is het.

Prijzen wijzigen in 2019?

De verhoging van het BTW-tarief heeft ook invloed op uw prijzen. De prijzen van de ingekochte producten zijn mede door de BTW verhoging ook in prijs gestegen en hierdoor stijgen ook uw kosten. Om het verschil tussen de BTW verhoging op te kunnen vangen kan je ervoor kiezen om ook jouw prijzen te verhogen. Dit is natuurlijk je eigen keuze. Het is niet verplicht maar wel verstandig als je je winstmarges gelijkt wilt houden na de BTW verhoging.

BTW verhoging

Voordelen Kassatellen.nl

 • Koppel Kassatellen.nl met verschillende online boekhoudpakketten zoals Yuki, Exact Online en Twinfield

 • Koppel Kassatellen.nl met verschillende online kassasystemen zoals unTill en Lightspeed

 • Een kasboek dat voldoet aan de eisen van de belastingdienst

 • Bespaar tot 1,5 uur per dag

 • Altijd en overal toegang tot je kasboek

 • 24/7 inzicht in je actuele cijfers

2018-12-06T14:53:35+00:00