FACTUREN OPSTELLEN

Facturen opstellen; Een factuur opstellen kan op verschillende manieren. Ondernemers kunnen gebruik maken van Word, Excel of een facturatie systeem. Het gebruik maken van Word of Excel wordt ten strengste afgeraden omdat het nogal foutgevoelig is. Daarnaast moet je factuur ook voldoen aan wettelijke verplichte aspecten vanuit de belastingdienst. Wil je weten aan het aspecten het moet voldoen? Blijf dan verder lezen!

Verplichte aspecten van een factuur

Een factuur moet voldoen aan bepaalde wettelijke verplichte aspecten. Op de website van de belastingdienst kan je alle aspecten vinden. Nieuwsgierig? Klik dan hier of zie de opsomming hieronder. Als je factuur niet voldoet aan de eisen van de belastingdienst kan er een boete worden opgelegd van maximaal € 5.278,-. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom is het belangrijk om een goede factuur op te stellen. Door gebruik te maken van een facturatie systeem heb je binnen een paar klikken een factuur die voldoet aan alle eisen van de belastingdienst. Snel en gemakkelijk!

Facturen opstellen

Factuur eisen

 • Uw volledige naam en die van uw afnemer

 • Uw volledige adres en die van uw afnemer

 • BTW-nummer

 • KvK-nummer

 • De datum waarop de factuur is uitgereikt

 • Een opeenvolgend nummer

 • De aard van de goederen of diensten die u hebt gevoerd

 • Hoeveelheid van de goederen of de omvang van de diensten die u hebt geleverd

 • Datum waarop de goederen of diensten zijn geleverd, of de datum van een vooruitbetaling

 • Bedrag dat u in rekening brengt, exclusief BTW

 • BTW-tarief dat u in rekening brengt

 • BTW-bedrag

Facturatie systeem

Een facturatie systeem is een systeem dat professionele facturen voor jou maakt binnen een paar klikken zonder fouten. Met een paar klikken heeft u een factuur die voldoet aan alle eisen van de belastingdienst. Ook kan je meestal je factuur direct doorsturen naar je klanten. Zo bespaar je op papier en hoef je geen geld uit te geven aan postzegels. TheNextInvoice is een voorbeeld van zo’n facturatie systeem.

Facturen opstellen

Voordelen van TheNextInvoice

 • Snel en professioneel – Facturen versturen naar je klanten binnen een minuut en zonder fouten

 • Sneller betaald worden – Gemakkelijk je debiteuren beheren, herinneringen versturen en laten betalen via iDeal, Paypal, etc.

 • Geld besparen – Directe koppeling met je boekhouder. Minder handwerk, minder fouten

 • Koppeling met boekhoudpakketten Yuki, Exact Online en Twinfield

 • Periodieke en normale facturering in één systeem

 • Meerdere profielen aanmaken

 • Factureren direct vanuit je kassasysteem (Lightspeed)

2019-01-23T11:23:16+00:00