Kasboek Excel

Ben je op zoek naar een Excel Kasboek voor in de horeca of retail? Dan kunnen wij je wellicht helpen. Bij Kassatellen hebben we namelijk het oude kasboek in Excel vervangen voor een online kasboek. Het mooie hiervan is dat je met één druk op de knop direct de kasstaat door kunt boeken naar het boekhoudpakket. Lees verder voor de voor en nadelen van een Excel Kasboek VS Kassatellen.nl

Excel Kasboek anno 2020

Anno 2018 is het (gelukkig) niet meer nodig om een Excel kasboek bij te houden en kunnen we het Excel kasboek definitief vaarwel zeggen. Dit is te danken aan het alternatief op een Excel kasboek van Kassatellen.nl.

Ondernemers noemen het kasboek van Kassatellen.nl ook wel een Excel sheet op steroïden. Waarschijnlijk vraag je jezelf waarom Kassatellen zo prettig is? Het voordeel van goed geschreven online software is dat zo een systeem geen fouten maakt, en dat er ook niet na verloop van tijd kleine foutjes in kunnen sluipen. Dat is iets wat bij een zelfgemaakt Excel kasboek wel vaak gebeurt.

Bij de online software van Kassatellen.nl kun je er zeker van zijn dat het systeem correct werkt en dat je kasboek dus altijd goed wordt bijgehouden. Bovendien blijven de gegevens altijd veilig bewaard op de servers van Kassatellen.nl. Dit heeft als voordeel dat jij als ondernemer nooit je gegevens kwijt kunt raken en deze altijd en overal bij de hand hebt. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone, tablet of laptop met toegang tot het internet. Nadat de telling is opgeslagen en is bevestigd wordt direct in de online boekhouding geschoten.

Nadelen van Excel Kasboek

Een kasboek maken in Excel kost veel tijd en is niet altijd gemakkelijk. Je zult namelijk goed op moeten letten dat alle velden correct doortellen en dat de formules juist in je sheet staan.

Mocht je dus toch zelf een kasboek in Excel gaan maken, test het kasboek dan altijd even nadat je het helemaal af hebt en bekijk de standaard opmaak hier.. Neem een paar fictieve dagen en controleer of de tellingen juist gaan. Dit doe je door fictieve bedragen in te vullen en simpelweg met een rekenmachine ernaast uit te rekenen of het correct is doorgeteld. En neem bij de test ook meerdere dagen, zodat je ook kunt controleren of het kasboek wel doortelt.