Kasboek Marktkraam

“Op de markt is uw gulden een daalder waard”.

Een eeuwenoud gezegde, maar volgens velen nog altijd 100% waar. Op de vele markten die Nederland rijk is wordt dagelijks veel verhandeld. En nog altijd wordt het merendeel van de aankopen afgerekend in contanten. Niet zo gek dus, dat ook marktkooplui verplicht zijn een goed kasboek bij te houden.

Van papier naar mobiel?

Doorgaans wordt een kasboek op papier bijgehouden. Dat wil zeggen dat de marktkoopman aan het einde van de dag een overzicht op papier zet waarin alle inkomsten genoteerd staan. Bovendien zet hij daarbij eventuele contante uitgaven die hij op dezelfde dag heeft gemaakt met het geld dat is binnen gekomen.

Deze dagelijkse afsluiting kan vanaf nu online, met het voordeel is dat er geen computer voor nodig is. Je kunt als marktkoopman heel snel op je eigen smartphone de kas opmaken via onze app. Zo heb je jouw persoonlijke online kasboek altijd bij de hand en rond je in no-time de dag af op een manier dat ook de belastingdienst ermee akkoord gaat. Bovendien kun je jouw gegevens nu ook nooit meer kwijt raken, want wij slaan alles veilig op in de cloud.

Wil je weten hoe een kasboek werkt? Klik dan hier.

Een kasboek gekoppeld aan de boekhouding

Misschien werk je iedere week of iedere maand keurig zelf je boekhouding bij. Maar, veel ondernemers laten dit over aan een professionele boekhouder of accountant. Het gemak daarvan is alom bekend, maar de bijkomende kosten ook. Een groot deel van die kosten zit hem in het handmatig invoeren van gegevens. En dat zijn onder andere jouw maandelijkse omzetgegevens afkomstig uit het kasboek. In plaats van dat jouw accountant deze maandelijks met de hand moet overtypen kan hij die nu met een druk op de knop vanuit Kassatellen.nl naar het boekhoudpakket sturen. Dat scheelt je dus iedere maand tijd en geld!