Kasboek Verplicht

De belastingdienst verplicht elke onderneming in de Horeca en Retail sector dat zaken doet met contant geld een kasboek bij te houden. Alle inkomsten en uitgaven moeten elke dag bijgehouden worden.

Bewaarplicht

Volgens de belastingdienst moet een onderneming haar administratie minimaal zeven jaar bewaren. Dit geldt dus ook voor het kasboek, aangezien dat een onderdeel is van je administratie.

Het bewaren van zulke gegevens kan veel ruimte in beslag nemen als je nog gebruik maakt van de oude methode: alles bijhouden op een papieren kasboek. Je kan natuurlijk ook gebruik maken van een kasboek in een Excel sheet, maar ook dat heeft zijn nadelen. Je kan slachtoffer worden van een hack of uw computer stopt er plotseling mee.

Kassatellen.nl heeft daar een oplossing voor. Het online kasboek van Kassatellen.nl wordt in de cloud bewaard op twee verschillende locaties. Zo worden uw gegevens extra goed beveiligd.

Voordelen Kassatellen

  • Online kasboek waar je makkelijk kan inloggen om je kasboek in te vullen of aan te passen via een smartphone, tablet of laptop/PC waar je ook bent
  • Administratieve handelingen automatiseren dankzij een koppeling met je online boekhoudpakket bijvoorbeeld met Yuki, Exact Online en Twinfield
  • Op maat gemaakt. Volledig aan te passen naar de bedrijfsvoering van jouw bedrijf
  • 24/7 online inzicht in je cijfers. Altijd real-time inzicht in je cijfers waar je ook bent
  • Kas opmaken waar je ook bent, zonder kans op fouten

Waarom is een goed kasboek belangrijk?

Een kasboek houdt in dat je alle contante inkomsten en uitgaven van je onderneming bijhoudt in een kasboek. Het maakt niet uit hoe. Het mag op papier, in een Excel sheet, of kies voor het online kasboek van Kassatellen.nl: 0% kans op fouten en vergeten posten.

Met een goed bijgehouden kasboek heeft u snel de beschikking over uw cijfers van uw onderneming. U kunt gelijk zien wat uw contante omzet, kosten en winst is. Daarnaast is het ook belangrijk dat de belastingdienst een duidelijk overzicht krijgt voor een snelle verwerking van uw gegevens tijdens de aangifte. Het online kasboek van Kassatellen.nl is opgesteld volgens de regels van de belastingdienst. Hiermee kunt u veel tijd en geld besparen!