Kassatellen in de horeca

Kassatellen in de horeca, iedere horeca ondernemer heeft hiermee te maken. Kasgeld bewaar je normaal gesproken in een kassa. Deze kassa zal op een bepaald moment geteld moeten worden. Een goed voorbeeld van een bedrijf dat zijn kassa moet tellen is het café. In een café rekenen de gasten vaak contant af. De kastelein neemt het contante geld in ontvangst en stopt het in de kassa. Als het goed is geeft hij ook op de kassa aan hoeveel de gast contant betaald heeft.

Waarom de kassa tellen?

Aan het einde van de dag sluit de kastelein zijn café en gaat hij de kassa tellen. Als hij de kassa telt kan hij namelijk de volgende dag weer met een schone lei beginnen. Hierdoor houdt hij zijn administratie mooi strak en heeft hij grip op de zaak. Door het tellen van de kassa weet hij precies hoeveel contant geld hij in huis heeft. Als het bedrag oploopt wil de ondernemer misschien niet meer al het contante geld in zijn zaak bewaren. Wellicht dat hij een gedeelte naar de bank kan brengen. Door dagelijks zijn kassa te tellen houdt hij op dit gebied een oogje in het zeil. Meer tips over het opmaken van de kassa en advies over afrekenen kunt u vinden via de Koninklijke Horeca Nederland.

Kan ik mijn kasboek online opmaken met TheNextBalance?

De kassa tellen gebeurt vaak op papier met behulp van een rekenmachine. Het nadeel van deze manier van kassa tellen is echter dat de kans op fouten groot is. Bovendien moet de kastelein niet alleen de kassa tellen, maar ook nog eens de omzetten met bijbehorende wijzen van betaling noteren voor zijn boekhouder of accountant. Aangezien de populariteit van smartphones de afgelopen tijd explosief is gestegen heeft TheNextBalance iets nieuws ontwikkeld voor de kastelein. Met behulp van TheNextBalance kan de kastelein zijn kassa in no-time tellen, zonder dat hij hiervoor geprinte formulieren, rekenmachines, etc. voor nodig heeft. Met TheNextBalance wordt het kassa tellen leuk en gemakkelijk!