Kasboek voor de Sportkantine

Kassatellen.nl krijgt vaak de vraag; “Ben je als sportkantine verplicht een Kasboek bij te houden?” Voor veel vrijwilligers en (sociaal) ondernemers is dit niet het eerste waar ze aan denken bij het runnen van een sportkantine. Toch is het bijhouden van een kasadministratie verplicht. Hieronder vertellen we hoe je deze administratie zo makkelijk mogelijk in kunt richten.

Voordelen van online kasboek voor de sportkantine

  • Eenvoudig meerdere gebruikers aanmaken
  • Administratieve handelingen automatiseren door een koppeling met je Online Boekhoudpakket bijvoorbeeld met Yuki, Exact Online en Twinfield
  • Bespaar tijd voor de penningmeester en de boekhouder
  • De kas foutloos opmaken

Het online kasboek voor de sportkantinevrijwilligers

Zoals je inmiddels weet ben je– ook als vereniging – verplicht om een gedegen kasboek bij te houden. En daar komt Kassatellen.nl om de hoek kijken, want Kassatellen heeft een online kasboek ontwikkeld dat ideaal is voor verenigingen waar veel vrijwilligers werken. Iedere vrijwilliger kan namelijk een eigen login krijgen, zodat hij alleen op de dag dat hij werkt de kas kan opmaken, het kasboek kan updaten en eventuele opmerkingen of bijzonderheden kan noteren voor de penningmeester. Zo weet de penningmeester ook altijd precies wie er wanneer geteld heeft en hoe de contante geldstromen lopen.

Online kasboek koppelen aan de boekhouding

Vaak is de penningmeester iemand binnen de vereniging die enige affiniteit heeft met financiën, maar dat is niet altijd het geval. Sowieso neemt een vereniging naast een aangewezen penningmeester veelal ook nog een boekhouder of accountant in de arm. Samen met deze boekhouder of accountant zorgt de penningmeester ervoor dat de boekhouding iedere maand keurig op orde is. Het nadeel van deze situatie is dat meestal het met de hand bijgehouden kasboek op de een of andere manier in het boekhoudpakket van de boekhouder terecht moet komen. En dat is een tijdrovende klus. Met de app van Kassatellen.nl is dat verleden tijd!