kasboek-kassatellen 2018-11-27T11:48:31+00:00

KASBOEK

Als ondernemer in de horeca of retail branche ben je verplicht een kasboek
bij te houden. Met Kassatellen.nl is dat gemakkelijk. Bovendien wordt
alles veilig opgeslagen in de cloud, dus je bent ervan verzekerd
dat je gegevens bewaard blijven met dit online kasboek.


GEEN PAPIER OF EXCEL

Het online kasboek van Kassatellen.nl draait volledig online. Dat betekent dat je vanaf je laptop, tablet of smartphone altijd en overal je kasboek online kunt opmaken en inzien. Geen papieren kasboek of ingewikkelde Excel sheets meer nodig. Alles altijd veilig voor jou opgeslagen in de cloud.


BESPAAR OP JE ACCOUNTANT

Het online kasboek van Kassatellen.nl is eenvoudig te koppelen aan het boekhoudpakket van je accountant.
Zo haalt hij met een druk op de knop jouw kasboek binnen, zonder fouten. Dat is snel en gemakkelijk.


JE PERSONEEL LATEN TELLEN

Je kunt verschillende gebruikers aanmaken met verschillende rollen. Zo kun je jouw personeel bijvoorbeeld iedere dag de kas op laten maken. Jij als eigenaar kan als enige het gehele online kasboek inzien en dag tellingen goedkeuren of wijzigen. En je accountant kan alleen de cijfers ophalen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Een onderneming die de kas gebruikt als onderdeel van de onderneming is verplicht op periodieke basis een kasboek bij te houden voor de belastingdienst. Voor branches zoals Horeca en Retail is het gebruikelijk en sterk aan te raden om de kas dagelijks op te maken. Niet alleen voor de fiscus of de belastingdienst maar ook zeker voor jezelf. Met het online kasboek van Kassatellen heb je een goed overzicht van je verschillende “omzet groepen” en kosten.
Als ondernemer ben je verplicht om het kasboek minimaal 7 jaar te bewaren, een zogenaamde fiscale bewaarplicht. Wanneer je er dus voor kiest om het kasboek op papier bij te houden is de kans dat dit een periode van 7! jaar niet overleeft erg groot. Natuurlijk kan je er voor kiezen om je kasboek bij te houden in een excel sheet, maar wat gebeurt er als je computer crashed? Wat gebeurt er als je slachtoffer wordt van een hacker? Of als je per ongelijk een formule hebt aangepast in je kasboek sheet en hier na 2 maanden achter komt? Goed, je begrijpt nu waarschijnlijk meteen de voordelen van Kassatellen.nl. Kassatellen.nl slaat het kasboek namelijk op in de Cloud en heeft een back-up op 2 verschillende server locaties. Zo heb je niet alleen 24/7, waar dan ook toegang tot het kasboek maar staat het ook nog eens 100% veilig opgeslagen.
Zie het niet als kosten maar een investering in een veiliger, makkelijker en
efficiënter kasboek in de cloud. Natuurlijk brengen wij maandelijkse lage kosten in rekening voor deze service, maar met Kassatellen bespaar je gemakkelijk 30 min per dag voor het opmaken van je kassa wat op jaarbasis duizenden euro’s bespaart. Daarnaast is er een mogelijkheid om het kasboek direct te koppelen met online boekhoudpakketten zoals; Exact Online, Yuki, Twinfield en Visma E-accounting. Dit betekend dat de administratie ten alle tijden up-to-date en je op tijd actie kan ondernemen.
Meld je aan voor de 7 daagse gratis proefperiode van Kassatellen.nl.
Om het maximale uit deze 7 dagen te halen is het belangrijk om de instellingen van het kasboek vanaf het begin juist te hebben.
We hebben er alles aangedaan om het instellen van het online kasboek zo makkelijk mogelijk te maken, maar een nieuwe software is altijd even wennen.
Als je er niet uit komt kun je HIER op ons YouYube kanaal instructie video’s vinden die je binnen enkele minuten uitleggen hoe je Kassatellen instelt. Lukt het je niet? Of heb je specifieke vragen? Stel ze op de chat of plan een online demo in.
Zoals menig ondernemer kan beamen heeft een Kassasysteem het niet altijd bij het rechte eind en zo ontstaan er kasverschillen. Op het kassasysteem kan namelijk een betaling als pin worden aangeslagen terwijl er contant is betaald. Kleine boodschappen, betalen van leveranciers etc. wordt ook niet opgenomen in de kas. Ook komt het nog wel eens voor dat niet alles wordt aangeslagen en/of afgeslagen. Wanneer deze kasverschillen oplopen kan dit behoorlijk in de kosten lopen. Alleen het kassasysteem is dus niet voldoende voor een kasadministratie, ook wanneer deze direct is gekoppeld aan een online boekhoudpakket.
Om deze koppeling te realiseren dien je eerst contact op te nemen met het team van Kassatellen.nl. Dit omdat wij de koppeling in onze back-end moeten leggen met Lightspeed. Wanneer deze koppeling is gerealiseerd categoriseren wij alle producten in de juiste omzetcategorieën. Je kunt natuurlijk ook in overleg met ons een voorkeur uitspreken welke omzetcategorieën je ingesteld wilt hebben. Op deze manier kun je namelijk je omzet splitsen zodat dit mooi gedetailleerd wordt doorgeschoten naar je online boekhoudpakket. Het mooiste? Exclusief voor kassatellen gebruikers worden er geen extra kosten in rekening gebracht voor deze koppeling.
Kassatellen maakt gebruik van een zogenaamde API koppeling tussen het online kasboek en de online boekhoudpakketten.
Stap 1: Ga naar-> Instellingen
Stap 2: Ga naar-> Koppelingen
Stap 3: Klik op het gewenste boekhoudpakket

Per boekhoudpakket verschilt de manier waarop de koppeling tot stand gebracht kan worden;


TWINFIELD:
Vul de volgende velden in;
Gebruikersnaam: * Gebruikersnaam waarmee je inlogt bij Twinfield *
Wachtwoord: * Wachtwoord waarmee je inlogt bij Twinfield *
Omgeving: * Omgeving/naam van je account, bij de accountant vaak kantoornaam bij individuele ondernemer handelsnaam *
Kantoorcode: * (optioneel): wanneer er meerdere administraties aanwezig zijn in Twinfield *

Hierna opent er een nieuw tabblad waar je de koppeling dient te valideren.

YUKI:
Stap 1: Login bij Yuki
Stap 2: Klik rechtsboven op DOMEIN
Stap 3: Open gewenste administratie door op de naam te klikken
Stap 4: Klik op Web services (kolom aan de linker zijde)
Stap 5: Pop up geeft web services weer, staan ze er niet? Klik op: “Opnieuw genereren”
Stap 6: Kopieer onderstaande codes:
Toegangscode (administration ID):
toegangscode (webservice-key):
Stap 7: Vul deze codes in bij Kassatellen.nl

Exact Online:
Stap 1: Open Exact Online omgeving
Stap 2: Ga naar “administraties” (links boven) en klik op “alle opties”
Stap 3: Je krijgt nu een lijst met alle administraties + codes
Stap 4: Hoover over “codes”, nu verschijnt er een link onderin je browser. Hierin staat de divisiecode van de administratie vermeld.
VOORBEELD: DIVISION=12332
Stap 5: Kopieer de Divisie code
Stap 6: Voer deze code in bij Kassatellen.nl
Stap 7: Klik op “koppelen met Exact” om de koppeling te valideren

Zeker, ook als je nog gebruik maakt van je 7 daagse proefperiode kun je al gebruik maken van de iOS app. Op deze manier kan je personeel nog makkelijk de kas op maken. Ook krijg je een pushbericht wanneer de kas is geteld en kan je deze op afstand bevestigen. Zodra de telling door jou bevestigd is zal deze direct in de administratie geschoten worden. Wat wil je nog meer? Download de iOS app HIER.